Bella centar zdravlja i ljepote

Ayurveda

Ayur – život   Veda – znanost, ayurveda je jedinstvena, prirodna znanost, koja promatra svaku osobu individualno i takav joj je prilaz u rješavanju problema, sistematičan i vjerojatno kod svakoga različit. 

Nastala u području sadašnje Indije stara je 5,000 godina i baza je svim poznatim medicinama… zapadnoj, kineskoj, tibetanskoj, indijskoj, grčkoj, egipatskoj…

Ayurveda je zdravorazumska vrsta medicinskog sistema. Koristi jednostavne i za razumijevanje lake principe i idealna je za prevenciju. Bazira se na 5 prirodnih elemenata, zrak, prostor (eter), vatra, zemlja i voda. Tih 5 istaknutih stanja objašnjavaju unutrašnje i vanjske sile, čijim zgrušnjavanjem nastaju DOSHE Vata, Pitta i Kapha, koje ovise i okusima koje unosimo u sebe.

VATA osobine: suha, lagana, hladna, brza, u pokretu, suptilna/inteligentna, gruba…

PITA osobine: lagano zauljena, vruća, oštra, kisela, opora, fluidna, vodena

KAPHA osobina: zauljena, teška, hladna, spora, stabilna, ljepljiva, dosadna, nezainteresirana…

Definicija zdrave osobe po Ayurvedi: Individua kojoj su doše u balansu, probavni sustav (Agni) u balansu, tjelesna tkiva i izbacivanje toksina funkcioniraju normalno (kroz znoj, stolicu, urin...), kao i zdrav mentalni sklop koji zrači pozitivnom energijom.

U Ayurvedi važno je što se jede, ali još je važnije kako se jede i probavlja. Hrana je zdravlje i potencijalno disbalans. Ne postoji jedan čarobni tip dijete ili prehrane koji je moguće primijeniti na sve, različite smo individue s različitim potrebama i takva bi trebala biti i prehrana. Otkrijte osvježavajuću jednostavnost izgradnje savršenog zdravlje kroz Ayurvedu i probudite u Vašem tijelu prirodnu moć iscjeljivanja i istinske vitalnosti.

Kroz ayurveda konzultacije prepoznat ćemo zajedno Vaše zdravstveno stanje, vaše stanje probave i disbalansa ako postoji.

Pružit ćemo Vam integriranu rutinu, vježbe, individualne dijetalne preporuke za sva godišnja doba, kao i osnovne principe Ayurvedskog čišćenja (detoksikacije) , kako bi se spriječilo nakupljanje toksina. Dobit ćete sve alate koji mogu radikalno promijeniti vaše zdravlje i fizičke i mentalne sposobnosti, jednostavno i prirodno.

  Ayurvedske terapije u Centru Bella

  Preporuka je da se sve terapije izvode u seriji od najmanje 5-7 uzastopnih tretmana za najbolju učinkovitost.

  Abhyanga - koža je naš najveći organ i zaštita od vanjskih ‘predatora’ brinimo o njoj jer nas čuva. Abhyanga masaža toplim, hladno cijeđenim sezamovim uljem punim kalcija, magnezija i cinka, opustiti će Vas, potaknuti cirkulaciju, nahraniti tkiva, potaknuti izlučivanje toksina i djelovati blagotvorno i revitalizirajuće za živčani sustav i cijelo tijelo.

  Udwarthanam - suha masaža biljnim preparatima koja potiče cirkulaciju, diže energiju, izbacuje višak nakupljene tekućine i toksina u tijelu. Koristi se i kod terapija mršavljenja i protiv celulita.

  Shirodara - jedinstvena terapija 30 - 45 min izlijevanja toplog biljnog ulja na čelo. Tretman koji duboko opušta, koristi se kod neurološko-psiholoških problema, smanjuje napetost, tjeskobu, poboljšava kvalitetu sna i jača živčani sustav.

  Abhyanga + Shirodara kraljevska terapija u trajanju od 90min, kombinacija masaže cijelog tijela toplim sezamovim uljem i izlijevanja toplog ulja na čelo. Kombinacija najboljeg iz Abhyanga i Shirodara terapije.

  Swedana - ayurvedska sauna koja zagrijava tijela i znojenjem potiče izbacivanje toksina. Izuzetno je blagotvorna u kombinaciji sa drugim terapijama jer aplicirano ulje ili preparate na koži učinkovitije uvodi u sustav, a znojenjem izbacuje toksine.

  Kati or Greeva Basti - aplikacija toplog herbalnog ulja na donji dio leđa ili vrat. Djeluje blagotvorno na mišićno živčani sustav i kod lokalnih upala.

  Pinde / Kizhi Navara, Elly or Potli - terapija biljnim preparatima u zavežljajima, koji se apliciraju lokalno ili po cijelom tijelu grijanjem u toplom ulju ili mlijeku, po potrebi. Djeluje na koštano mišićno sustav, opušta i drenira lokalnu upalu, smanjuje bol i opušta.

  Nasya / Sinusi - čišćenje sinusnog kanala kojem prethodi masaža i parenje, te aplikacija posebnog herbalnog ulja

  Netra terpana - uljna terapija za oči, koja čisti i potiče prirodno vlaženje, djeluje na vid i razne očne bolesti.

  Basti - klistir koji se izvodi biljnim uljem ili biljnim preparatima, što ovisi o konkretnom problemu. Djeluje na skoro sve Vata dominantne poremećaje.

  Izdvojeni tretmani

  Klasična depilacija

  Klasična depilacija

  Leave review
  Klasična depilacija toplim voskom je  popularna metoda depilacije. Topal vo
  Read More
  Antiage tretmani

  Antiage tretmani

  Leave review
  Za antiage tretmane, odnosno pomlađivanje lica koristimo kombinaciju različ
  Read More
  Uklanjanje mrlja i pigmentacije lica

  Uklanjanje mrlja i pigmentacije lica

  Leave review
  Pigmentacijske mrlje na licu i rukama uzrokovane su različitim faktorima na
  Read More
  Detoksikacija, Panchakarma

  Detoksikacija, Panchakarma

  Leave review
  Detoksikacija ili čišćenje organizma vrši se ili preventivno ili ciljano u
  Read More